5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta 'Komşu Köyün Delisi'

Mardin'in Midyat ilçesinde 'Kültür Günleri' kapsamında sahnelenen ''Komşu Köyün Delisi'' adlı tiyatro oyununu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Midyat Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Midyat Kültür Günleri' kapsamında "Komşu Köyün Delisi" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, Aziz Önen Lisesi konferans salonunda büyük ilgi ile izlendi. 14 kişilik İstanbul Adım Tiyatrosu ekibinin sahnelediği , Üstün Dökmen'in yazdığı Tuncer Yığcı'nın yönetmenliğini yaptığı oyuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kaymakam Mustafa Yılmaz, "İstanbul Adım Tiyatrosu oyuncusu arkadaşlarımız güzel bir oyun sergilediler. Ben arkadaşlarımızın birbirinden güzel ve değerli oyununu seyretme imkanı buldum. Ben başta tüm tiyatro sanatçısı arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemizde bundan sonra da böyle güzel etkinlikler ve oyunlar sergilenir. Midyat turizm tanıtım etkinlikleri içerisinde ilçemizde böyle bir etkinlik düzenlendi. Emeği geçenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bir muhtar adayının gazeteye ilan vererek köye deli aramasını konu edinen ve yaklaşık 2 saat süren oyunun ardından Kaymakam Mustafa Yılmaz, oyuncuları kutlayıp, gül takdim etti. Tiyatro gösterisini Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz, Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Oyunun sonunda vatandaşlar oyuncuları ayakta
alkışladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 11:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?