7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta kutlu doğum coşkusu

MİDYAT'TA KUTLU DOĞUM KUTLANDI

Mardin'in Midyat ilçesinde Azim-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Midyat Köşk Meydanı'nda peygamber sevdalısı yüzlerce kişi alanı doldurdu. Havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen alanı dolduran yüzlerce vatandaşın katıldığı etkinlik Kur'an-ı Kerim, ardından, mevlit okunması ile başladı. Program Azim-Der çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahiler ile devam etti. Azim-Der Başkanı Besim Çelik yaptığı açılış konuşmada, "Allahu Teala'nın isteğinin bu etkinlik ile Peygamberimize yönelme niyetimizin hayırlara vesile olmasıdır. Uzuvlarımızı Resulullah'a hizmet etmek için güçlendirsin. Hazreti Muhammed'e (SAV) yönelmemize ve kalbimize güç ve sebat vermesidir" dedi.

Konuşmacı Salih Demir ise, müslümanların yaşadığı beldelerde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yüzyıllardır coşkuyla kutlandığını söyledi. Eşrefi mahluk olan insanın en şereflisi olan Hz. Muhammed'in doğumunun sıradan bir olay olmadığını belirten Demir, "Yerin, göğün, meleklerin kısacası bütün alemlerin sevinçle karşıladığı bu olaya biz Müslüman ümmetinin kayıtsız kalması akıl karı değildir" diye konuştu.

Miting havasında geçen programda sık sık tekbirler getirildi. Döviz ve pankartların taşındığı alanda, "Anamız babamız yoluna feda olsun'', ''Biz seni görmeden sevdik'', ''Sünnetine uyun ki Allah sizi sevsin'' ve ''Kalplerin ve gönüllerin şifası'' gibi pankartlar yer aldı. Zehra Saylık isimli küçük kızın okuduğu şiirin ardından yapılan dua ile program son buldu.

MİDYAT'TA KUTLU DOĞUM KUTLANDI
MİDYAT'TA KUTLU DOĞUM KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 15:31:11
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?