5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Midyat'ta öğrenciler yararına kermes

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyetlerine aralıksız devam eden Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği (NİSA-DER), ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Midyatlı kadınlar fakir ve ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenleyerek eğitime destek verdiler. Cumhuriyet Bulvarı'nda açılan eğitime destek kermesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kermesin açılışına Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Belediye Başkan yardımcıları M. Tevfik Baysal ve Metin Kutlu'nun yanı sıra, işadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermes açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Nisa-Der Başkanı Avukat Muzaffer Yavuz ve dernek üyelerini kutlayarak eğitim-öğretime yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Nasıroğlu, "Topluma faydalı bireyler yetiştirmek için ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eksiklerini gidermek adına yapılan bu çalışmalardan dolayı ilçemiz adına gurur duymaktayım. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Eğitim ve öğretimin önemine binaen yapılan bütün çalışmaları biz de destekliyor ve sizleri bu açıdan da kutluyorum" dedi.

Nisa-Der Başkanı Av. Muzaffer Yavuz ise, "İki aydır özenle yaptığımız çalışma sonunda Midyatlı hemşerilerimizin kermesimize ilgi göstermesi hepimizi çok mutlu etti. Öğrencilerin daha iyi eğitim görmeleri için imkanlarımız ölçüsünde dernek olarak yardım ediyoruz ve yardım etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Eğitme katkı kermesinde ziyaretçilere, gıda ve giyim, yöresel yemeklerin yanında çeşitli hediyelik ve çeyiz ürünleri sunuluyor. Öğrenciler yararına açılan gıda ve giyim kermesi bir hafta açık kalacak.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 10:47:15
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 10:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?