8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Midyat'ta okul öncesi eğitimin önemi

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

İleri, yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılında Midyat'a 104'ü sınıf öğretmeni olmak üzere 159 öğretmenin atandığını belirtti.

Okulların büyük bir bölümünün iç ve dış onarımlarının yanında fiziki yapılarının da elden geçirildiğini ifade eden İleri, şöyle dedi:

''Belde ve köy okullarından da 12'si onarıldı. Yeni atamalarla ilçede öğretmen açığının büyük bir bölümü kapatıldı. Okul öncesi eğitimin çok büyük yararları var. Bunun için okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Köylerimizin büyük bir bölümünde ana sınıfları açarak çocuklarımızın okulla tanışmalarını sağladık. Midyat'ta 25 bin öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Bu yıl 21 yerleşim biriminden 537 öğrencimiz, 3 taşıma merkezine taşınacak. Amacımız, 30 kişilik sınıflarda görsel destekli eğitimle bütün öğrencilerimize hizmet vermektir.''

İleri, devlet-vatandaş işbirliği ile yapımını tamamlayacakları okulları bitirip, bütün okullarda çağın gereği bilgisayarlı ve internet bağlantılı görsel eğitime geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Selahattin Erol / Midyat KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?