2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Midyat'ta seçim kavgası: 1 ölü

MİDYAT'TA İKİ AİLE ARASINDA KAVGA ÇIKTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Mardin'in Midyat ilçesinde bağlı Acırlı beldesinde iki aile arasında çıkan tartışmada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde, seçim günü sandık başında çıkan bir tartışma yüzünden Cengiz ve Can aileleri kavga etti. Vatandaşların araya girmesiyle olay kapatılmış her iki aile barıştırıldı. Daha sonra Acırlı beldesi Karşıyaka mahalle muhtarı Rıdvan Can (50), iş yerine giren Cengiz ailesinden bir gencin saldırısına uğradı. Muhtar, saldırıda başından yaralandı. Arbede sırasında A. Kadir Cengiz (17) ise bıçakla yaralandı. Yaralılar Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı olan abisi Rıdvan Can'ı Midyat Devlet Hastanesi'nde görmeye gelen Sabri Can (41), Cengiz ailesine mensup kişiler tarafından hastane acil servisi kapısı önünde çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklandı. Sabri Can kalbinden aldığı bıçak darbeleri sonucu hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çıkan arbedede hastane polisi biber gazı kullandı. Kaçmayı başaran zanlı için polis ekipleri tarafından yakalama çalışmaları başlatıldı.

Olayı duyan Can ailesi hastaneye akın etti. Polis arbede çıkmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Acırlı beldesinde ve hastane önünde jandarma ve polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabri Can'ın öldüğünü duyan yakınları, hastanede sinir krizleri geçirdi. Hastanenin içinde bıçaklanarak vurulmasına tepki gösterdi. Sabri Can'ın cesedi Diyarbakır'a otopsi yapılmak üzere gönderildi. Hastane önünde toplanan cenazenin ve yaralıların yakınları yaşananlara tepki gösterdi. Fenalık geçiren Can'ın yakınları hastanede tedavi altına alındı.

MİDYAT'TA İKİ AİLE ARASINDA KAVGA ÇIKTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
MİDYAT'TA İKİ AİLE ARASINDA KAVGA ÇIKTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 13:46:04
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 19:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?