7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta toplu taşıma ihalesi

Midyat ilçesi Belediyesi'nin 20 araçlık toplu taşıma ihalesi 12 Mart'ta yapılacak.

Midyat Belediye Meclisi Mart dönemi olağan toplantısında toplu taşıma hizmetlerinden yararlanacak olanlar ve şehir içi yolcu taşıma konuları görüşüldü.

Belediye Meclisi'nde şehir içi ulaşımını rahatlatacak olan yeni hattın 12 Mart'ta ihaleye çıkmasına karar verildi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yeni şehir içi hattının gelişen kentin ulaşım sorununa çözüm olacağını belirterek, "Büyüyen ve gelişen ilçemize ulaşım için çözüm getirecektir. Kentimiz her geçen gün gelişip büyümektedir. Buna paralel olarak ulaşım konusunda bazı problemler oluşmaktadır. Biz de aldığımız yeni karar ile 20 araçtan ve yarım otobüslerden oluşacak yeni hat açtık" dedi.

Toplantıda, yeni açılacak olan hatta ilişkin bilgiler veren Başkan Nasıroğlu, güzergahları TOKİ inşaat alanından başlayarak ve çevre yolu güzergahı takip edilerek, Gazi YİBO, Nusaybin yolu, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Cezaevi, inşaat halindeki Küçük Sanayi Sitesi, Cizre yolu, Midyat Lisesi ve Garaj olarak belirlediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ayrıca toplantıda, 12 Mart'ta yapılacak ihalenin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu konuda Meclis üyelerini bilgilendirdiklerini söyledi. 20 araçtan oluşacak yeni hatta çalışacak araçların yarım otobüs olacağı, her hattın KDV hariç 40 bin YTL olarak hesaplandığı ve 5 eşit taksit halinde ödeneceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 10:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?