7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta 'töre' sahnelendi

Midyat ilçesinde Turgut Özakman'ın 'Töre' adlı tiyatro oyunu, polis, esnaf ve öğrencilerden oluşan Mardin Emniyet Müdürlüğü tiyatro gurubu tarafından sahnelendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün, 'Toplum Destekli Polis' projesi kapsamında kurduğu polis, esnaf ve öğrencilerden oluşan tiyatro topluluğu, Turgut Özakman'ın yazdığı 'Töre' adlı oyunu sahneledi. Kocatepe İlköğretim Okulu salonunda sahnelenen oyuna yöre halkının ilgisi büyüktü. Midyat Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun da izlediği oyun izleyenleri kimi zaman güldürdü, kimi zaman ise düşündürdü.

Emniyet Müdürü Buğdaycı, "Polisin asli görevinin dışında bu tür etkinliklere de imza atması çok sevindiricidir. Polis vatandaş işbirliği içerisinde yapılan bu etkinlikleri çok anlamlı buluyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Buğdaycı, oyunu izledikten sonra duygu dolu bir konuşmanın ardından, emeği geçenlere teşekkür etti ve oyuncuları çeyrek altın ile ödüllendirdi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli polis memuru Erken Sezgin'in yönettiği 2 perdelik, 4 bölümden oluşan 'Töre' adlı oyun 4 aylık bir çalışmanın ürünü. Mardin'de 8 kez sahnelenen 'Töre' adlı tiyatro oyunu 'Kan dava'sını konu alıyor. Oyun, Midyat'ın ardından, Kızıltepe ve Nusaybin'de de sahnelenecek.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?