7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Midyat'ta uyuşturucu konferansı

Midyat ilçesinde bulunan lise ve dengi okullardaki öğrencilere, polis tarafından organize suçlar ile ilgili konferans verildi.

Mardin Valiliği ve Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Midyat İMKB Lisesi öğrencilerine uyuşturucu madde, kullanımı, arkadaş seçimi ve organize suçlar ile ilgili çeşitli bilgiler verildi. Midyat İMBK Lisesi çok amaçlı salonunda 'Gülümseyen Mardin' projesi kapsamında başlayan konferans sinevizyon eşliğinde konusunda uzman polisler tarafından verildi.

Komser Fatih Tenekeci'nin sunduğu konferans uyuşturucu bağımlılığı, korunma yolları, uyuşturucu maddeye bulaşanların durumu ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Uyuşturucu madde kullanımında en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merak olduğunu, korunmak için en önemli yolun ise asla kullanmamak olduğunu söyleyen Tenekeci, "Uyuşturucu madde kullanımında en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merak gelir. Uyuşturucudan korunmak için en önemli yol asla kullanmamaktır. Bir defa kullanmaktan bir şey olmaz diyerek başlanan kötü alışkanlıklarla daha sonra, dönüşü olmayan bir yola girilebilir ve hayatınız kararabilir" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı konferans soru cevap şeklinde sürdü. Sinevizyon sunumunun ardından öğrencilere uyuşturucu maddeden korunma yollarının anlatıldığı broşür dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
perikles IP: 88.226.6.xxx Tarih : 25.04.2008 09:58:16

çok güzel ama pek yararı olmuyor mardinde bazı gençler bağımlı olmasada eğlence için kullanıyorlar öğrenince çok şaşırmıştım