8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Midyat'ta uyuşturucu operasyonu

Midyat ilçesinde organize uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve uyuşturucu kullandıkları iddia edilen 35 kişi gözaltına alındı.

Mardin il merkezi, Midyat ve Savur ilçeleri ile Batman'da polis tarafından yapılan 'Estel 47 K' adlı operasyonda teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak suçlamasıyla yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Midyat Asayiş Şube Bürosu ekipleri, Midyat Savcılığı talimatıyla 4 aylık bir çalışma neticesinde elde ettiği bilgiler doğrultusunda zanlıların evlerine şafak vaktinde baskın düzenledi.

Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Midyat Asayiş Büro Amirliği'nce gerçekleştirilen "Estel 47 K" adlı planlı operasyonda Midyat'ta Ş.A., İ.D., V.Y., O.A., A.U., G.B., B.M., S.A., Y.B., C.Y., S.H. K., İ.Ö., S.S., H.I., M.K., M.F N., M.A., T.Ü., F.D., M.Z.G., Ş.A., A.A., F.N. ve E.İ.A.; Mardin il merkezinde G.B.ve S.T., Savur ilçesinde Y.T. ve Batman'da M.L.T. ve A.M. ve ismi alınamayan 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ş.A., İ.D., V.Y., O.A., A.U., G.B., Y.B., B.B., B.M., S.A., G.B., Y.T., C.Y., M.L.T. ve A.M. isimli şahıslar teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Adli mercilere sevk edilen zanlıların ev ve işyerlerinde bin 435 gram toz esrar, 155 gram kubar esrar maddesi, 627 gram kenevir tohumu, 3 adet uyuşturucu sentetik hap, 2 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 4 adet şarjör, 108 adet Kaleşnikof fişeği, 77 adet değişik markalarda 9 milimetre çapında fişek ve 1 adet Browning marka tabanca ele geçirildi. Operasyon ile ilgili soruşturma Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Midyat Asayiş Şube Bürosu ile Mardin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baran varol IP: 88.229.205.xxx Tarih : 24.04.2008 20:57:38

ben bunların yerinde olmak istemezdim ama şahsen derin bi düşünce mantıklı bi adımın iyi olacagına inanıyorum acaba onlar keyfine mi yapıyo aralarında durumunun iyi olanların deilde maddi manevi durumlarının iyi olmayanların ceza yerine bi kamu da iş verilme teklifinin artı bu illeti bırakmalarının ve tedavi olmak istediklerinin teklifi verilse acaba daha iyi olmazmı cünkü onlara bakan yetim karıları ve civciv sürüsü ğibi cocuklarıda düşünmek lazım hayatta her zaman şans tanımak yöntemdir ben buna inandığım için bunları yazıyorum okuyana saygılar lütfen ön yargılı olmayın ceza cezayla cevap kötülüğün doğuşudur yinede karar yüce devlet ve adaletimizindir tşk vatan sever