3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Midyat'ta yol ve suya 2 milyar YTL

Midyat’a bağlı 17 köyün yol ve 11 köyün su sorununu çözmek için projeler tamamlanarak İçişleri Bakanlığına gönderildi.

Türkiye geneline 2006 yılı yatırım programında yol ve su sorununu gidermek için 2 milyar YTL kaynak ayrılmış durumda.

Midyat’taki projelerin tamamlanması için 1 milyon 413 bin ytl su için, 2 milyon 900 bin ytl de yollar için bütçeden kaynak para istendi. Proje paraları il ve içlerdeki Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin hesabına yatırılarak işlerin daha hızlı yürümesi sağlanacak.

Mardin İl Genel Meclis Üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet İleri, “köylerin yol ve su projelerini bitirdiklerini ve İçişleri Bakanlığına gönderdiklerini belirterek bu projelere kaynak geldiği takdirde artık Midyat İlçesinde yol ve su sorunu diye bir şey kalmayacak” dedi.

İleri, konuyla ilglii şunları söyledi: "11 köyün su projesi tamamlandığında vatandaşlarımız rahat nefes alacak ve genç kızlarımız evlerinin çok uzağında bulunan kuyulardan artık su taşımayacaklar ve suyu mutfaklarından temin edebilecekler. Köylerde şebeke sistemi kurulacak, su depoları onarılacak ve bazı köylerin su depoları büyütülecek.

Köylerimizde yaşayan araç sahiplerinin yollardan şikâyetçi olmaları ve uzun zamandır onarılmayan 17 köyün yolunda da asfaltlama ve stabilize çalışması yapacağız.”
Kapalı şebeke su içme projesi hazırlanan köyler: Adaklı, Budaklı, Doğanyazı, Dolunay, Hanlar, İkizdere, Kayabaşı, Kutlubey, Kuyucak, Pelitli, Yayvantepe
Yolları yapılacak köyler: Altıntaş-İkizdere-Doğanyazı, Adaklı, Altıntaş-Bağlarbaşı, Anıtlı-Yuvalı, Anıtlı-Başyurt, Altıntaş-Dolunay-Hanlar-Yeşilöz, Elbeğendi, Eğlence, Güven, Çalpınar-Kayabaşı-Kayalar, Ortaca-Anıtlı, Kutlubey-Kayalıpınar, Yuvalı-Tanyeri-Beğendi, Karagöl, Sivrice, Pelitli, Tulgalı."

Mehmet Halis İ^ş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 09:11:03
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 01:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?