7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

MİGİAD'dan kırtasiye yardımı

Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği (MİGİAD) Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık Köyü İlköğretim okulunda okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.

Gabar Dağı eteklerinde bulunan 300 öğrencinin eğitim gördüğü Fındıklı Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen kırtasiye yardım töreninde öğrencilerle bir araya gelen Mardin Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği (MİGİAD) Başkanı Zeki Çiçek, "Eğitim ülkemizin kalkınması ve geleceğin kaderini değiştirir. Dernek olarak başlatılan kampanya doğrultusunda yer ve mekan gözetmeksizin 10 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyelerle öğrencilerimizin mutlu olmaları ve okumaları için destek olmaya çalışacağız" dedi.

Terörü eğitim ve istihdam ile yenebiliriz diyen Zeki Çiçek; öğrenciler ile tek tek sohbet edip onlara hediyelerini verdi. Öğrencilerin oldukça şaşkın ve mutlu olmaları karşısında oldukça etkilenen Çiçek, öğrencilere giyim ve gıda yardımı sözü verdi.

Okul Müdürü Mustafa Atıgan ise; eğitime önem veren derneğe teşekkür ederek "Yapılan bu duyarlı davranış karşısında en az öğrencilerimiz kadar bizde çok mutlu olduk, biz burada öğrencilerimize elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Her biri farklı bir ilden gelen öğretmenlerimizin eğitim aşkı öğrencilerimizi daha da okula bağlıyor" diye konuştu.

Hayatından ilk defa bir işadamından hediye alan ve mutluluktan gözleri parlayan 6. sınıf öğrencisi Fatma Elkoca (12) ise, "İmkanlarımız kısıtlı, bu şekilde başkaları tarafından hatırlanmamız hem de hiç görmediğimiz ve tanımadığımız birilerinin bize hediye getirmesi karşısında çok sevinçliyiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?