29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Milletvekilinden enerji müjdesi

Batman-Kızıltepe iletişim hattı ile Kızıltepe-Mardin arasında enerji ihtiyacını karşılamak üzere 10 trilyon liraya mal olan 400 kilovatlık trafo takıldı.

Mardin’de sık sık yaşanan elektrik kesintiler yüzünden zor günler geçiren vatandaşların, bundan sonra trafo merkezi sayesinde sorunu önemli ölçüde çözüleceği belirtildi.

Türkiye Elektrik İletişim Anonim şirketi (TEİAŞ) tarafından projelendirerek yaptırılan ve BARMEK- KALPARATARU konsorsiyumunca gerçekleştirilen Batman-Kızıltepe (Mardin) enerji iletişim hattı ile yapılan trafo merkezinin, bölgenin enerji sıkıntısını büyük ölçüde gidereceğini belirten AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri, "Özellikle de yaz aylarında elektrik sıkıntısı çeken, bu nedenle de ürün kaybına uğrayan sevgili çiftçilerimiz artık elektrik sıkıntısı çekmeyecektir. Yaklaşık 10 trilyona mal olan trafo merkezi faaliyete geçirilerek, halkın hizmetine sunulmuştur" dedi.

Mardin Milletvekili Eri konu hakkında yaptığı açıklamada, Kızıltepe-Mardin arasındaki enerji iletişim hattıyla proje tutarı 10 trilyon liraya mal olan 400 kilovatlık trafo kurulacağını ifade ederek, "Mardin ve yöresinde elektrik iletişim problemi giderilmiş ve bilhassa yaz aylarında yoğun tarımsal sulamaların artmasıyla birlikte elektrik tüketimlerine paralel olarak yaşanan gerilim düşmeleri önlenmiştir. Böylece bölgemize daha kaliteli ve güvenilir elektrik kaynağı sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 10:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?