3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Milletvekilleri Süryani gençlerle buluştu

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Dış İşleri Komisyon Üyesi Mardin Milletvekili Nihat Eri, seçim bölgesi Mardin’de çeşitli incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Eri, ilçelerden sonra Midyat’ta Güngören köyünü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Güngören köyünde ziyaretleri sırasında yılar önce yurt dışına çıkan ve gezi amacı ile gelen bir gurup Süryani gençlerle kilise bahçesinde sohbet etti. Çeşitli nedenlerle yurt dışına çıkan Süryani vatandaşların eski yerleşim bölgelerini ziyaret etmeye gelmelerini takdir ettiğini belirten Eri, gençlerle sohbet ederek yaptıkları somut adımları anlattı. Eri,” Ilısu barajının temelinin atılması ile birçok sevindirici projenin hayata geçecek. Bundan sonra da bu yatırımların artarak devam edecek. İlçeye Yüksek Okul kurulması için çalışmalar başlatıldı. Siz Süryani gençlerinin de buralara gelerek eski yerleşim bölgelerinizi görmeniz sevindiricidir. Son zamanlarda takip ettiğime göre eski kilise ve manastırlarınızı onarılmaktadır. Şimdi burada Mor Styfanus Kilisesi onarılmış eski görünümüne kavuşturulmuş olması da bu nu gösteriyor. Sizlerin buralara gelmesi en doğal hakkınızdı ve bizim için sevindiricidir.“dedi. Eri, Süryani vatandaşların her zaman eski yerleşim bölgelerine gelmelerini ve sık sık ziyaret etmelerini istedi. 

Avrupa’dan yayın yapan ve Süryanilerin televizyon kanalı Suroyotv’ in sponsorluğun da kültürlerini tanıtmak için getirdiği gençler, milletvekiline çeşitli sorular sordu. Suroyotv programcısı da bu söyleşiyi kaydetme fırsatı yakaladı. Süryani gençler milletvekili’ni görmelerine sevindiklerini belirterek bu bölgeye daha fazla yatırım yapılmasını ve bölge farklılığının ortadan kaldırılmasını talep ettiler. İlk defa bölgeye gelen Süryani gençler; Türkiye’de dengelerin eşit ve adil şekilde batı doğu ayrımı yapılmadan ekonomik ve sosyal farklılığın ortadan kaldırılması gerektiği ilettiler. Süryani gençler daha sonra Milletvekili Nihat Eri ile sohbete devam ederek bölge hakkında detaylı bilgi aldılar. Milletvekili Nihat Eri, "Günlerdir ilçeleri geziyor, vatandaşların dertlerini dinliyoruz. Sağlık ve eğitim alanlarındaki gelişmelerden vatandaşlarımız son derece memnun olduklarını söylüyor. Gençlerin özellikle istihdam alanında bizlerden beklentileri var." dedi. Mardin ile ilgili sıkıntıların bitmediğini dile getiren Eri, "Sıkıntılarımız var, ancak gururlandığımız icraatlarımız da yok değil. Özellikle sağlık alanında yeni hastane çalışmaları başlattık. Fakülte gibi çalışmalarda Mardin'i ilgilendiren çalışmalardır" şeklinde konuştu.

Mardin Milletvekili Nihat Eri, Suroya tv kanalına Süryani vatandaşlara seslenerek bölgeye yatırım çağrısında bulundu. Ve daha önce Mardin’de bulunan Süryani Patrikliğinin çeşitli nedenlerle Suriye’ye taşınması konusuna değindi. Eri, “Çeşitli nedenlerle Mardin de bulunan Hıristiyan Süryani cemaati patrikliği’nin eğer mümkünse tekrar Mardin’e taşınmasını istiyorum.” Açıklamasında bulundu.
Selahattin Erol - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 11:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi irdam IP: 85.99.197.xxx Tarih : 3.09.2006 12:22:32
benim diyeceğim tek şey, sayın Nihat ERİ'Yİ tebrik etmektır.çünkü bu vatanda hepımız biriz,yani adil davranmamız lazım dinimiz bunu emrediyor.selam ve svgilerimi sunarım.