7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Milli maça siyasi yorum

Milli Takım'ın Hırvatistan karşısında aldığı tarihi zaferi sevinçle karşılayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat,Mardin'de açılışı yapılan SineMardin Film Festivali kapsamında kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, A Milli Futbol Takımı'nın, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesini, sevinçle karşıladı. Türkiye'nin böyle başarılara çok ihtiyacı olduğunu belirten Fırat, "Bu tür karamsar ortamlarda böyle sevinçler toplumu birleştiriyor. Milli Takımı kutluyoruz. Türkiye'yi kutluyoruz" dedi.
Milli Takım'ın başarısını siyasi ortamda da başarabileceklerini anlatan Fırat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:


"Milli Takım'ın yenik duruma düşmesine rağmen nasıl Hırvatistan maçını çevirebilip yarı finale çıkabildiyse, ülke olarak bizlerde siyasi ortamda da içinde bulunduğumuz durumu tersine çevirebilecek güçteyiz. Siyasi ortamı tayin eden oyuncular da çok güzel oyuncu olduğu için onlar da bunu başaracaklardır. Siyasi ortamın oyuncuları halk olduğuna göre çok daha güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. Demokrasi oyuncuları 1946 yılında beri çok güzel oynayıp çok güzel maçları kazanmışlardır. Halkımızın demokrasi ve özgürlüğe olan inancı ile bu tür zaferleri getireceğinden şüphemiz yok. Aslında antrenörlerimiz de fena değil. Antrenörlerimize de baktığımızda çok iyi netice alınacağına inanıyorum."


Sinema Salonu olmayan tarihi kentte SineMardin Film Festivali kapsamında Mardin Belediyesi tarafından yapılan sinema salonunun açılışını AK Parti Mardin Milletvekilleri Halit Demir, Cüneyt Yüksel ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu ile birlikte yapan Fırat, daha sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı karşılamak üzere Batman'a hareket etti.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 18:46:32
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 18:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?