5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Minibüsçülerden valilik önünde eylem

Mardin'de ilçelerarası sefer yapan minibüsçüler trafik polislerin kendilerine keyfi ceza kestikleri iddiası ile bugün protesto eylemi yaptı.

Otogar karşısında bulunan bir otoparkta toplanan şoförler, Valiliğe yürüdükten sonra Valilik kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Bazı şoförler üzerlerindeki elbiseleri parçaladı.

Mardin, Nusaybin ve Kızıltepe arası minibüs seferleri yapan şoförler yol güzergahları üzerinde bulunan Mardin Devlet Hastanesi'nden yolcu aldıkları için 4 araçların bağlandığını belirttiler. Minibüsçüler adına konuşma yapan Feremez Öztop, evrakların tamam olmasına ve vergilerini ödemelere rağmen hiçbir eksikleri olmadıkları halde trafik polislerin araçlarının bağlandıklarını ileri sürerek, "Bugüne kadar resmi olarak tüm evraklarımız tam ve vergilerimizi ödüyoruz. Canla başla çalışıyoruz, bizim suçumuz Devlet Hastanesi'ne hasta götürmek. Hastaneye neden hasta götürüyoruz diye araçlarımız bağlanıyor. Mardin'de Vali ve Emniyet Müdürü sessiz kalıyor, bir tane şube müdürü Mardin'i allak bulak etti. Bir arkadaşımız çalışmadığı halde 70 puan ceza almış bu bir daha ceza alsa trafiğe çıkamaz. Ailesine kim bakacak? Bunların hepsi bir görevlinin yüzünden oluyor. Bize verilen izin belgesinde güzergahlarımız bellidir minibüsçü arkadaşlarımız güzergahları dışına çıkmamışlar ama onlara ceza kesiliyor. Bir şoför
arkadaşımız güzergahı haricinde yolcu bıraktığında yakalansa ceza kesilse sesimizi çıkarmayız, ama kendi güzergahımızda yolcu alıp indiriyoruz diye ceza alıyoruz. Biz bu sorun çözülene kadar birçok arkadaşımız yolcu taşımayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bazı araçlarımızı görevlendirdik, onlar çalışacaklar diğer arkadaşlarımız da eylemimize destek verecekler" dedi.

Mardin Valisi Hasan Duruer ile görüşüp sorunlarını aktarmak isteyen şoförler toplandıkları otoparktan Valilik binası önüne kadar yürüdü. Minibüsçülerin görüşme talebinin Vali Duruer tarafından reddedilmesi üzerine minibüsçüler Valilik kapısı önünde oturarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Zaman zaman güvenlik güçleri ile minibüsçüler arsında gerginlik yaşanırken bazı minibüsçüler de Valinin görüşmemesi üzerine Valilik önünde kendini yere atarak üzerindeki elbiselerini parçaladı. Gerginlik devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 19:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?