7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Minik eller fidan dikti

Kızıltepe ilçesinde Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, TEMA Vakfı Kızıltepe Şubesi'nden elde ettikleri fidanları okul bahçesine diktiler.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Zübeyde Hanım Anaokulu Okulu tarafından 'Orman Hastası' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve her yıl tekrar edilerek geleneksel hale getirilen etkinliğe okulun minik öğrencileri ile öğretmenler katıldı. Okul Müdürü Sevim Boran, amaçlarının ormanları çocuklara sevdirmek ve ormanların yaşamda ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu anlatmak olduğunu söyledi. Boran, "Okulumuzun bahçesinde her yıl bahar aylarında öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme etkinliğimizi bu yıl da sürdürdük. Öğrencilerimiz minik elleriyle fidanlar dikti.

Amacımız çocuklarımızı doğayı seven ve koruyan bilinçli bireyler olarak yetiştirmektir. Ağaçlandırma Seferberliği'ne öğrencilerimizin minik elleri ama kocaman yürekleriyle okul olarak tam destek veriyoruz. Gün geçtikçe ekolojik dengenin bozulmasına dur demek adına, bize emanet olan doğayı bizden sonraki nesillere bırakmak zorundayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?