7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Minik tiyatrocular ayakta alkışlandı

Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelediği 'Dünya Hepimizin' adlı oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda sahnelenen oyunu, Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay N. Ümit Şengür, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıraç Atan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bedi Demir ve minik öğrencilerin velilerinden oluşan kalabalık bir davetli gurubu izledi. Oyun için önceden hazırlanmış ve özel olarak tasarlanmış rengarenk kostümlerin içinde ve alkış yağmuru altında sahne alan minik öğrencilerin oyunda sergiledikleri başarılı performansları izleyenleri adeta büyüledi. Zübeyde Hanım Anaokulu olarak geleneksel hale getirdikleri benzer etkinliklerle çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunduklarına dikkati çeken Okul Müdürü Sevim Boran, "Öğrencilerimizdeki sosyal gelişim ve gösterdikleri medeni cesareti bir kere de anne ve babalarımızla paylaşıyoruz. Bunu yaparken de sahnelediğimiz oyunlarda mutlaka topluma anlamlı mesajlar vermeye çalışıyoruz. Bugün sahnelenen oyunumuz da bunlardan biriydi" diye konuştu.

Oyun sonrası sahnede çiçek yağmuruna tutulan minik oyuncuların duyduğu gurur gözlerinden okunurken, Kaymakam Çelik, eşi Operatör Dr. Ece Çelik ile birlikte günün anısına hazırlanan madalyaları alkışlar arasında miniklerin boyunlarına astı. Etkinlikte emeği geçen herkesi tek tek kutlayan Kaymakam Çelik ayrıca TEMA Vakfı Kızıltepe Şubesi'nce düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 18:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?