5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Minikler ders başı yaptı

Okula uyum sağlamak için diğer sınıflardan 1 hafta önce eğitime başlayan minik öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Mardin'in Midyat ilçesindeki ilköğretim 1. sınıf ve anaokulu öğrencileri, bugün okula uyum sağlamak için bir hafta önceden okula başladı. Midyat Ali İhsan Kalmaz ilköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Arkadaşlarıyla hemen kaynaşan öğrenciler, okul bahçelerini oyun alanına çevirdi. Bazı öğrenciler ise ilk günün heyecanıyla konuşmazken, bazıları da şaşkın bakışlarla okul koridorlarını velileriyle gezdi.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, öğrenci, veli ve öğretmen üçlüsünün bu uygulamada öneminin çok büyük olacağını belirterek, "Eğitime yeni başlayan öğrencilerimizin okula adaptasyonu çok önemlidir. Başarı öğrenci, veli ve öğretmen üçlüsünün dönem sonuna kadar işbirliği yapmasından geçiyor. Velilerimizden, öğretmen ve öğrencilerimizden buna dikkat ederek çalışmalarına devam etmesini istiyorum. Böylece daha sağlıklı bir diyalog sağlanacaktır" dedi.

Öğrenci velileri ise çocuklardan daha heyecanlı olduğunu, bu uygulamadan çok umutlu ve memnun olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 13:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?