7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Minikler göz kamaştırdı

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Süleyman Demirel İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 'Bahar Festivali' başladı.

Kızıltepe'de eğitimdeki başarı grafiği ile adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel İlköğretim Okulu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Festivali'nin açılış törenindeki renkli görüntüler, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Festivalin startı Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Bulvarı'nda verildi. Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrencilere eşlik eden 'Hacivat-Karagöz' ile 'Palyaço' ve 'Tahta Bacak'ın sergilediği birbirinden ilginç şovlara çocuklar kadar büyüklerde ilgi gösterdi.

Festivali düzenleyen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Servet Demircan, öğrencilerinin bir yılın yorgunluğunu atmak ve özgüvenlerini geliştirmek için düzenledikleri festivalin bundan böyle gelenekselleşerek devam edeceğini belirtti. Demircan, "Festivalimizdeki etkinliklerin tamamına yakını kendi öz değerlerimizden oluşmaktadır. Azim ve kararlılık çerçevesinde mükemmele yakın bir etkinlik tertip ettiğimizi düşünüyoruz. Öğretmen-öğrenci ve velilerimizle yeniliklere açık, kendisini geliştiren ve toplum ihtiyacına cevap verebilecek bir gelecek adına çalışmalarımız bundan sonra da sürecektir" dedi.

Festivalin düzenlenmesinde katkısı olan Okul Aile Birliği Başkanı M. Sait Tunç ise düzenlenen festivalin bölgede benzerinin olmadığına dikkati çekerek, "Öğrencilerin alışılagelmiş okul stresinden kurtulma ve bir şeyleri başarabilme adına kendilerine özgüven kazandıran bu gibi etkinlikleri çok önemsiyoruz. Veliler olarak biz, her şeyi çocuklarımızdan bekleme gibi kolay bir yolu seçmiyoruz. Çoğu zaman çocuklarımızın da bizden beklentisi olduğunun farkındayız. Bu beklentinin farkında olan ebeveynler olarak, çocuklarımızın geleceği adına üzerimize düşen sorumluluğu bu etkinlikte de yerine getirme çabası içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Hacivat-Karagöz, Tahta bacak, Palyaço, solo konserler, folklor ve dans gösterileri, tiyatro, şiir, resim, belgesel ve çeşitli sergilerin de açılacağı festivalin 3 gün sürmesi bekleniyor.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 13:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?