5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Minikler ilk karnelerini aldı

Şanlıurfa'da 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sone ermesiyle, 401 bin öğrenci karne sevincini yaşadı.

2008-2009 eğitim-öğretim yılının sona ermesi sebebiyle Şanlıurfa Osman Gazi Lisesi'nde karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtımı için okula gelen Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'i öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Öğrencilerin karnelerini dağıtan Milli Eğitim Müdürü Şahin, çocuklara kitap okumanın önemini anlatarak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının aşılanması gerektiğini belirtti.

Şahin, eğitim ve öğretimde Şanlıurfa'da önemli adımlar atıldığını kaydederek, "2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Şanlıurfa'da fevkalade ilerlemeler kaydedildi. Bu yıl 100'e aşkın eğitim ve öğretim kurumu hizmete açıldı. Bu yılla birlikte yine okul öncesi eğitimde önemli başarılar elde edildi. Okuma projeleri kapsamında Türkiye 1'incisi olduk. Eksik olan her şeyi günümüzde tamamlamanın yolu var. Yeter ki istek ve heyecan olsun. Hayatta başarıya yönelmenin temel yolu, ümidimizi zinde tutmamızdır. Bütün öğretmen arkadaşlarımı ve müdürlerimi kutluyorum" dedi.

Öğrencilere, kitap okuma alışkanlığının kazanmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Şahin, tatili kitap okuyarak geçirme önerisinde bulundu. Daha sonra öğrencilere karnelerini veren Şahin, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Karnelerini alan bazı öğrenciler hüzünlenirken, bazılarının da sevinçleri gözlerinden okundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?