5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Miniklerden Filistin'e destek

Mardin'in Midyat ilçesinde, İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri, kendi aralarında anlaşıp marangozda yaptırdıkları üzerinde Türk bayrağı ve Filistin'e yardım yazılı yardım kutusunda topladıkları paraları okul müdürüne teslim etti.

İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Fethullah Bilgiç, öğrencilerin marangoz da yaptırdıkları yardım kutusunda kendi harçlıklarından biriktirdikleri paraları toplayarak idareye teslim ettiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kampanya başlatılmadan öğrencilerin kendi aralarında bir karar alıp para topladıklarını belirten Bilgiç, "İnanın öğrencilerim adına çok gurur duydum. Çünkü bizim okulun öğrencileri aslında durumu iyi olmayan ailelerin çocukları. Kendileri muhtaç durumda olmalarına rağmen
böyle bir olaya girişmiş olmalarını çok anlamlı buluyorum. Öğrencilerimizin dünyadaki olaylara bu kadar duyarlı olmaları biz öğretmenleri çok duygulandırdı" dedi.
Bu duyarlı davranış karşısında çok etkilendiklerini belirten öğretmenler de, hayır kutusuna para attılar. Filistin'e yardım için toplanan paraların daha sonra bir heyet oluşturularak paralar sayıldıktan sonra Ziraat Bankası'nda Filistin için açılan yardım hesabına yatırılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 11:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?