5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

MOBESE'li güvenlik devri

Mardin'in giriş ve çıkışlarıyla şehir merkezinin 102 ayrı noktasına MOBESE kameralar yerleştirilecek.

MOBESE sistemin Mardin'de kurulması için Mardin Emniyet Müdürlüğü ile Türk Telekom arasında yürütülen çalışmalar son aşamaya gelindi. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında ilk etapta il merkezindeki güvenlik kameraları ay sonunda hayata geçirilecek. İhalesi yapılan ve altyapı çalışmalarının büyük kısmı bitirilen sistem hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, ilk etapta hareketli, sabit ve plaka tanıma sistemli kamera ile sistemin hizmete gireceğini söyledi.

Meriç, Mardin'in daha güvenli ve çağdaş güvenlik sistemleriyle donatılarak, huzur ve güvenin etkin şekilde sağlanabilmesi için MOBESE sistemlerine hız verdiklerini belirterek, "Alt yapı çalışmaları bitti. Teknik yapının çalışmalarında da ihaleyi alan Türk Telekom tarafından çalışmalar sürdürülüyor. Kısa bir sürede çalışmalarımız bitecek. İhale takvimi gereğince Temmuz ayı sonunda il merkezindeki kameraları hizmete sokacağız" şeklinde konuştu.

Meriç, Türk Telekom İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri proje ile Mardin polisinin sevk ve idaresinin dijital ortamda tek bir merkezden yapılacağını ve tüm faaliyetlerin tek bir veritabanında toplanarak bilimsel verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılmasının sağlanacağını söyledi. Şehir güvenlik sistemleri altyapısının kurulumu, bakımı, yenilenmesi için hazırlanan ihale beledinin 3.2 milyon TL değerinde olduğunu hatırlatan Meriç, "Şehir genelinde gece gündüz izleme yapan toplam 102 adet sabit ve hareketli kamera, şehrin ana giriş-çıkış noktalarına 4 adet plaka tanıma sistemi kurulacaktır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 12:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?