3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Müftülükten kurban uyarısı

Mardin Müftülüğü Kurban Bayramı'nda ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Mardin'de kurulan "Kurban Hizmetleri Komisyonu" tarafından 6 maddelik karar alındığını açıklayan Mardin Müftüsü Celal Yıldız, ilgili komisyonlarının kurban kesimi için şu kararları aldığını söyledi: 

"Kurban satış yeri olarak belediye mezbahanesi avlusu, Yeniyol halı saha yanındaki alan ve hava radar karşısındaki alan tahsis edilmiştir. Kurban kesim yeri olarak Belediye Mezbahanesi belirlenmiştir. Kurban satış yerlerinde menşei şahadetnamesi kontrolü yapılacaktır. Bayram süresince kesim yerinde İl Müftülüğü personeli görevlendirilmiştir. Kesim için Belediye Mezbahanesi kullanılacağından tesisten faydalanma ücretinin alınmaması kararlaştırılmıştır. Vatandaşın kendi mülkü ve bahçesiyle Belediye Mezbahanesi dışında (sokak, cadde, park ve umuma açık yerlerde) kesinlikle kurban kesmeleri yasaktır. Ancak kendi bahçe veya mülklerinde kurban kestikleri taktirde, kurbanların atıklarını çevreyi kirletmeyecek şekilde kendileri tarafından temizlenecektir."
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 12:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?