2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Müze soyguncusu yakalandı

KIRK HARAMİLER'İN HAZİNESİNİ ÇALAN HIRSIZLARDAN BİRİ YAKALANDI

Mardin'in Sürekli köyünde 2009 yılında yapılan kanalizasyon kazısında ortaya çıkarılan ve Kırk Haramiler'e ait olduğu bildirilen hazineyi çalan üç hırsızdan biri yakalandı.

Kızıltepe ilçesine bağlı Çıldız Sürekli köyünde yapılan kanalizasyon kazısında bulunan ve Kırk Haramiler ve Ali Baba'ya ait olduğu öne sürülen hazinenin bir kısmı, iki gün önce Mardin Müzesi'nden çalınmıştı. Mardin Müzesi'nin 3. katında özel bir odada sergilenen paha biçilemeyen iki altın kemer ve bir adet sikkeyi çalan hırsızları yakalamak için polis tarafından titizlikle sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Müzenin güvenlik kameralarındaki görüntülerden yola çıkan polis, önce üç hırsızın eşkalini

belirledi. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, emniyette kaydı bulunan hırsızlardan yola çıkarak Kızıltepe nüfusuna kayıtlı A.Ç.'yi arkadaşının evinde gizlenirken yakaladı. A.Ç.'nın suçunu itiraf ettiği belirtilirken, diğer iki hırsız ve çalınan altınların yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu arada, hırsızlık olayının yaşandığı Mardin Müzesi'nde güvenlik zafiyetinin yaşandığı ortaya çıktı. Üç katlı müzenin hiçbir katında güvenlik görevlisi bulunmuyor. Kamera kayıtlarının bulunduğu ekran odasında da hiçbir görevli bulunmazken, hırsızların hazinenin bulunduğu cam bölmeyi kırmak için 10 dakika uğraş vermelerine rağmen hiç kimse tarafından fark edilmemesi dikkat çekti. Bölmenin kırılması ile güvenlik alarmının çaldığı ancak müzenin giriş ve çıkışları kontrol altına alınmadığı için hırsızların

altınları aldıktan sonra hiçbir engelle karşılaşmadan kaçtıkları belirlendi. Müzedeki güvenlik kamera kayıtları ise, savcılığın basınla paylaşılmaması isteği üzerine Emniyet Müdürlüğü tarafından basına dağıtılmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 19:17:02
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 23:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?