5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nevruz halayı

Mardin'de Nevruz Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Vali Hasan Duruer ve 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak kutlamaya katıldı.

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Hasan Duruer, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Teyyar Süngü, AK Parti Milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, Belediye Başkan Vekili Tekin Bisen, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedii Omay , Kültür ve Turizm Müdürü Alaattin Aydın, kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda asker ve sivil davetli katıldı.

Tören nevruz ateşinin yakılmasıyla birlikte başladı. Başta Vali Hasan Duruer olmak üzere Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü ve AK Parti Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz yakılan ateşin üzerinden atladı. Ardından Gençlik Spor il Müdürlüğü Folklor ekibi ve saz grubu Mardin yöresine ait şarkılar seslendirdi. AK Parti Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel öğrenciler ile birlikte reyhani oyununu oynadı. Törende halk oyunları ekibi davul zurna eşliğinde oyunlar sergilerken il yöneticileri vatandaşlarla ve halk oyunları ekibi ile halay çekti.

Törene katılan sivil ve askerler "Nevruz' konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Duruer öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?