7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Nüfus müdürlüğü vatandaşları uyardı

Midyat İlçe Nüfus Müdürlüğü, vatandaşları adres bilgilerini yenilemeleri ve gerçek dışı beyanda bulunmamaları konusunda uyarmak için muhtarlıklara bilgilendirme amaçlı ilan astırdı.

Yürürlüğe yeni giren Nüfus Hizmetleri Kanunu'yla herkese yerleşim adresini bildirme yükümlülüğü getirilirken, bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere 250 YTL, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ise 500 YTL idari para cezası verilecek. Midyat Nüfus Müdürlüğü, vatandaşları bilgilendirmek amacı ile muhtarlıklara astırdığı ilanlarda, vatandaşlara cezalı duruma düşmemeleri için adres değişikliklerini 20 gün içerisinde köy ve mahalle muhtarlıkları ile en yakın nüfus müdürlüğüne bildirmeleri uyarısında bulunuyor.

Nüfus Müdürü Nuri Bulut,, 29 Nisan 2006 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince her vatandaşın yerleşim yeri adresini bildirmekle yükümlü olduğunu söyledi. Nüfus Müdürü Bulut, "Adres kayıt sisteminde 1 Ocak 2008 tarihinde genel uygulamaya geçildiğinden bu tarihten sonra yerleşim yeri adresinde yapılan değişiklikler nüfus müdürlüğüne bildirilmelidir. Veya hizmet almak amacı ile müracaat edilen kurumlara, yani belediye, Türk Telekom, elektrik ve su idareleri, mahalle ve köy muhtarlıklarına bildirmeleri gerekiyor. Kanunun 67'inci maddesi birinci bendi gereğince gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarlıkları ile herhangi bir işlem nedeni ile nüfus müdürlüklerine gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler 6 ay'dan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ayrıca aynı kanunun 68'inci maddesine göre; 50'nci maddede belirtilen yükümlükleri yerine getirmeyen kişilere 250 YTL,, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 500 YTL idari para cezası veriliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?