5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin 4 ay kirli su içecek

Nusaybin ilçesinde, alt yapı çalışmaları nedeniyle musluklardan 4 ay boyunca kirli su akacağı belirtildi. 

Nusaybin Belediyesi tarafından dağıtılan broşürlerle su kesintisi hakkında vatandaşlar bilgilendirildi. 

Belediye Başkanı Mehmet Tanhan tarafından hazırlatılan broşürlerde, su kaynağında yapılacak çalışma nedeniyle ilçeye 4 ay temiz su verilemeyeceği bildirildi. 

Açıklamada, İlçenin içme suyu kaynağı olan Beyazsu'da Mardin ve Kızıltepe ilçelerinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışma yapılacağı belirtildi. Aynı zamanda 8 kilometrelik isale hattının bu zaman zarfında yenileneceği belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Yapılacak tadilat nedeniyle ilçemizin su ihtiyacı, 24 Mayıs gününden itibaren 4 ay süreyle Karasu ile Beyazsu karışımından karşılanacaktır. Bu yüzden vatandaşların bu süre zarfında musluklardan akacak suyu içme amaçlı kullanmamaları önemle duyurulur. İçme amaçlı kullanılması halinde mutlaka kaynatılarak içilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeleri, kendi sağlıkları açısından çok büyük önem arz etmektedir." 

Broşürleri gören vatandaşlardan bazıları duruma tepki göstererek, "Sıcak yaz aylarında kirli suyun ilçeye verilmesi göz göre göre vatandaşı hastalığa itmektir. Kış ayında bu çalışmayı yapmaları gerekirdi" dediler.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?