5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin polisi et dağıttı

NUSAYBİN POLİSİ ÖNCE DTP GÖSTERİSİNDE ÇIKAN OLAYLARI BASTIRDI, SONRA ET DAĞITTI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) basın açıklamasında çıkan küçük çaplı olaylara müdahale eden Nusaybin polisi, daha sonra 150 aileye et dağıttı.

DTP Nusaybin İlçe Örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Ahmet Türk'e İzmir'de yapılan saldırı ve İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın kaldığı hapishane şartları protesto edildi. Basın açıklaması sonra toplanan bir grup, ara sokaklara dağılarak polisle çatıştı. Yaşanan küçük çaptaki olaylar, polisin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

DTP'nin basın açıklaması sonrası korsan göstericileri dağıtan polis memurları, esnafla ortak aldıkları kurbanları kesti. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları ve esnafın desteğiyle kesilen kurbanlar, ilçe merkezinde tespit edilen 150 aileye dağıtıldı.

Emniyet Müdürü Abdullah Kara ve polis amirleri, bayramlaşmaların hediyeleşme olduğunu ve bu vesileyle ilçede yaşayan vatandaşlarla bayramlaştıklarını bildirdi.

Bağlı oldukları Şafii mezhebi gereği ömürlerinde bir defa kurban kesilmesi gerektiğine inanan Nusaybinliler ise bayram nedeniyle polisin et dağıtmasından memnun oldu.

Polisin dağıttığı et yardımını alan Seyfettin Ataç, polisle vatandaşın hediyeleşmesini çok olumlu bulduklarını kaydederek, "Polisle vatandaşların bu şekilde hediyeleşmesi çok güzel bir olay. Temennimiz Nusaybin polisinin bu tür olumlu çalışmalarının devam etmesi ve halkla kaynaşmasıdır" dedi.

NUSAYBİN POLİSİ ÖNCE DTP GÖSTERİSİNDE ÇIKAN OLAYLARI BASTIRDI, SONRA ET DAĞITTI
NUSAYBİN POLİSİ ÖNCE DTP GÖSTERİSİNDE ÇIKAN OLAYLARI BASTIRDI, SONRA ET DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 16:15:01
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 09:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?