5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin'de DTP'liler açlık grevinde

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) teşkilatı, bölgede yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların serbest bırakılması için açlık grevine başladı.

Nusaybin Mitani Kültür Merkezi bahçesinde başlayan açlık grevine DTP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan DTP İlçe Başkanı Hamit Tokay, partilerine karşı yapılan anti demokratik uygulamaları protesto etmek amacıyla Nusaybin DTP İlçe Teşkilatı olarak açlık grevine başladıklarını bildirdi. Tokay, partilerinin Meclis'te grubu bulunan Türkiye'nin dördüncü büyük partisi olduğunu, oylarıyla kendilerini Türkiye'nin dördüncü partisi yapan halkın iradesi olduğunu söyledi.

Tokay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz barışta, halkların bir arada yaşamasında ısrarlıyız. Bu ısrarımız, bize oy vererek bizi buraya taşıyan halkımızın ısrarıdır. Halkımızın bu barış ve bir arada yaşama ısrarını görmemezlikten gelmeyin. Halkın taleplerini dikkate almanızı ve partimize yönelik saldırıların biran önce sonuçlanmasını istiyoruz" dedi.

Tokay, açlık grevinin 24 saat süreceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?