5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin'de elektrik eylemi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde son günlerde yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen vatandaşlar ateş yakarak yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde 7 gündür yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar Lozan Caddesi'ni trafiğe kapattı. Yakılan ateş etrafında toplanan vatandaşlar durumu iletmek için Kaymakam Murat Girgin'in evine gittiklerini ancak görüşemediklerini bildirdi. Toplanan mahalleli adına açıklama yapan Selahaddin Eyyubi Mahalle Muhtarı Hayrettin Çakır, sabah saatlerinden beri yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Mahallelinin perişan olduğunu kaydeden Çakır, "Telefonlarımızı açmıyorlar. Kimse bize cevap vermiyor. Bu millet perişan. Yedi gündür elektrik yüzü göremedik. 800-900 evimiz mağdur durumda. Lütfen gelip bize yardım etsinler. Gerekirse biz kendi cebimizden trafo parasını karşılayacağız" dedi.

Sabah saatlerinde mahalle sakinleri olarak Kaymakam Murat Girgin'i evinde ziyaret ederek durumu iletmek istediklerini bildiren Çetin Bahur isimli vatandaş ise kaymakamla görüşemediklerini dile getirdi. Bahur, "Devletin kapısına gittik ama kovulduk. Başka bir şey yok. Kaymakamı da evinde bulamadık. Devletin kapısına gitmezsek biz nereye gideceğiz. Bize yol gösterin o yola göre işimizi yapalım. O yolda yürüyelim. Devletin kapısında muhatap bulamıyoruz. Devletin kapısında mülki idare amirimizi bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

'Kaymakam istifa' sloganlarının atılması üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, zırhlı araçlardan anons yaparak mahallelinin dağılmasını istedi. Bir süre bekleyen vatandaşlar mahalle muhtarı tarafından ikna edilerek dağıldı. Kalabalık adına seçilen 5 kişi polis nezaretinde DEDAŞ İşletme Müdürlüğü'ne giderek yetkililerle görüştü. Görüşmeler sonucunda yetkililer, yeni bir trafo dikme sözü verdi.
 

...
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2012 Pazartesi 00:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?