5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin'de müftülüğe tepki

Nusaybin ilçesinde vatandaşlar, müftülük tarafından akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki sürenin yarım saat uzatılmasına tepki gösterdi.


Nusaybin İlçe Müftülüğü'nün Ramazan ayında vatandaşların akşam namazı sonrası ibadetlerini rahat rahat yapabilmeleri için akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki süreyi yarım saat uzatması tepki gördü.

Köprübaşı Camii'nde cemaat imamla tartışırken, çocuklar ise "İmamımızı istiyoruz" diye slogan attı. Nusaybin'in İstanbul olmadığını, yarım saatlik uzatmaya anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, "Teravih namazına gelecek cemaat trafikte kalmıyor. Kalabalık olmuyor. Bizim tüm camilerin cemaati iki dakika içerisinde camide olabiliyor. Müftümüzün bizim onayımızı almadan kendi başına aldığı kararı Nusaybin'deki bütün cami cemaatleri kabul etmeyip, kendi cemaatimizden bir imam seçerek namazımızı takvimdeki saate göre kıldık. Ancak bu gece imamın önümüzde namaz kılmayacağını duyunca cemaat müftüyü protesto ederek, teravih namazını kılmadı. Böyle devam ederse namazımızı ve teravihimizi evimizde kılacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?