5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin'de olaylar durulmuyor!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün DTP İlçe Başkanı'nın da içinde bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasından dolayı esnaf kepenk kapattı.

Bir süre önce ilçe merkezinde düzenlenen bir etkinlikte terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla DTP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi, DTP ilçe yöneticileri Abdülaziz Keskin, Mehmet Salih Özen ve belediye meclis üyeleri Sebğatullah Alper, Şemsettin Dağhan ile DTP'li Tenzire Irmak ve M.A. dün Nusaybin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Bir grup tutuklanmaları protesto etmek izinsiz gösteri yapmak istedi.

Alman Köprüsü Mevkii'nde toplanan ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu yaklaşık 100 kişi araç lastiklerini yakarak sloganlar attı. Göstericilerin, polisin dağılmaları yönündeki uyarısına taş atarak karşılık vermesi üzerine polis, göstericileri panzerlerden tazyikli su sıkılıp, biber gazı kullanılarak dağıtmak istedi.

Yaşanan arbede sırasında ara sokaklara kaçan göstericileri yakalamak için polis operasyonlarını sürdürüyor. Bu arada polis gözaltına aldığı 2 kişiyi yaşı küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Nusaybin'in ara sokaklarına kaçan göstericiler, kendilerine izleyen polislere taş atmayı sürdürüyor.


 

...
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 22:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?