5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Nusaybin'de 'Şengal' protestosu

Irak'ın Musul kentine bağlı Şengal kasabasında 500 Yezidi Kürt vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı saldırı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde protesto edildi.


Önceki hafta Irak'ın Şengal kasabasında düzenlenen bombalı saldırı sebebiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde basın açıklaması düzenlendi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Nusaybin Temsilciliği öncülüğünde Barış Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına, Nusaybin Belediye İş Sendikası, Tümbel Sen, İHD ve SES yöneticileri ve üyeleri ile il genel meclis üyeleri katıldı.


Grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal, ABD'nin Irak'a müdahalesinden bu yana bölgede aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini, sakat kaldığını ve Şengal'de yapılan terör saldırısının son 4 yılın en ağır saldırısı olduğunu belirtti. Yapılan terör saldırısında yaklaşık 500 civarında Yezidi Kürt'ün hayatını kaybettiğini ifade eden Baysal, "Öncelikle böyle bir katliamı gerçekleştiren 'insanlık düşmanı' unsurları nefretle kınıyoruz. Yezidiler'in coğrafik ve tarihsel duruşlarına baktığımızda, Yezidi kardeşlerimize yapılan saldırıyı 'siyasal bir saldırı' olarak görüyoruz. Kuzey Irak'ı istikrarlaştırma, bölgedeki mezhep, din ve ırk çelişkilerini derinleştirme yönelimi olarak değerlendiriyoruz" dedi.


Baysal yaptığı basın açıklamasının sonunda, bütün Ortadoğu halklarının kardeşçe ve barış içerisinde yaşaması temennisinde bulundu. Basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 15:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?