2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

O faili meçhulleri aydınlatacağız

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların barış istiyoruz şeklindeki söylemlerine karşılık, "Hepimizin özlemi barıştır, hep birlikte el ele verip barışı beraber getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Mardin'e geldi. CHP'nin Kürtçe açılımı şeklinde değerlendirilen ziyarette Kılıçdaroğlu, Kürtçe, Arapça, Türkçe ve Süryanice dillerinde yazılan pankartlarla karşılandı. Esnaf ziyaretinde Kürtçe olarak dile getirilen sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşların barış istiyoruz söylemlerine "Hepimizin özlemi barıştır. Hep birlikte el ele verip barışı beraber getireceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Esnaf ve vatandaş ziyaretinin ardından spor salonunda düzenlenen etkinliğe katılan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara seslendi. Konuşma öncesinde 4 dilde hazırlanan ve aile sigortasını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Konuşmasında aile sigortasını anlatan Kılıçdaroğlu, sigorta kapsamında ihtiyacı olan her aileye en az 600 lira verileceğini, ailede fert sayısı arttıkça yapılan yardım miktarının da artacağını ifade etti. Konuşmasında BDP ve AK Parti'ye göndermelerde bulunan Kılıçdaroğlu, etnik ve din üzerinden

siyaset yapanların önünü keseceklerini iddia etti. Doğru siyaseti yapmanın mücadelesini verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizin inançlarınızı sömürenlere oy vermeyin. Etnik kimliğinizi üzerinden siyaset yapanlara oy vermeyin. Hiç kimsenin kendi anne babasını seçme hakkı yok? Ama hepimiz annemiz ve babamızla iftihar ediyoruz. Annemizi babamızı, soyumuzu sopumuzu severiz. Allah ile kul arasına kimse girmez. Kimin daha çok Müslüman olduğu veya başka inançta olduğuna kimse karar veremez. O manevi duyguya siyasetçinin girme hakkı yoktur. Siyasetçinin görevi açlık mı var? Onu yok etmektir. İşsizlik mi var? siyasetçinin görevi onu yok etmektir" şeklinde konuştu.

Bölgedeki faili meçhul cinayetlere de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu bölgede önemli olan bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Ailede huzursuzluğun acısını kadın çeker ama eşi, babası, kardeşi çocuğu faili meçhule gitmişse yine dramı kalacaktır. Doğu, Güneydoğu'daki bütün kadınlara söz veriyorum. O faili meçhulleri mutlaka aydınlatacağız. Bunların hesaplarını soracağız. Altı sefer önerge verdim. Gelin açıklayalım. Meçhuller varsa üzerlerine gidelim. Demokrasi diyorsunuz, özgürlük diyorsunuz gelin faili meçhulleri aydınlatalım. Yazık günah değil mi anaların gözyaşlarına?"

Kılıçdaroğlu, dinlerin buluştuğu, dillerin kaynaştığı, dünyanın en güzel kenti olan Mardin'de olduklarını belirterek, "Dünya Kadınlar Günü diyoruz. Acaba kadınlar için sadece 1 günü mü ayırmalıyız. Tabi ki hayır. Annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin dertlerini acılarını paylaşmak zorundayız. Şiddeti reddedeceğiz. Kadınlara şiddeti her ortamda reddedeceğiz. Kadınları bu toplumun en güçlü unsuru haline getireceğiz. Hayatın yarısı kadınlardır. Elmanın yarısı gibi. Çocuklar babaya biraz mesafeli.

Dillerini anneden öğrenirler. Dertlerini anneye anlatırlar. Yapacağımız bir şey var. Kadınların okuması. Erkekler, eğitildiği zaman kadını baş tacı ederler" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ihtiyacı olan her aileye 600 lira vereceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Biz bir proje geliştirdik. Aile sigortası getireceğiz dedik. CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri ayda 600 liranın altına düşmeyecek. Kadınlarımıza ekonomik güvence vereceğiz. Bu güvencenin miktarı en az 600 lira. Evde kalan sayısı fazla olursa bu miktar artacak. Özelliği şu, önümüzdeki ay olacak mı olmayacak mı diye kimse düşünmeyecek. Bu para kadının hesabına yatacak. Böylece kadın ailenin temel unsuru olacak.

Çoluk, çocuk, kadını kimseye minnet ettirmeyeceğiz. Yoksulluk varsa kadının günahı ne? Bu politikalar Türkiye'deki yoksul sayısını artırdı. Türkiye'de yoksul sayısı 12 milyon 705 bin kişi. Başbakan bir de diyor ki, 'Bu yoksul sayısı az bir de kayıt dışı yoksul var'. Diyorlar ki aile sigortası için parayı nereden bulacaksınız? Size söz ben bu parayı bulacağım. Bu para birilerinin dediği gibi öyle çok değil. Bütün kamu harcamaları arasında küçük bir orana tekabül ediyor. Bu sizin hakkınızdır. Anayasanın 63. maddesinde 'Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir' der" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında taşeron firmaları da sona erdireceğini belirten Kılıçdaroğlu, çalışan her işçinin sendikalı olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Herkes örgütlü olacak. İş güvencesi herkes için geçerli olacak. 80 yıldır bir sorunu çözemediler. 4 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Bu, ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. Onlar okuyacaklar. Benim iktidarımda hiçbir kız çocuğumuz eğitimsiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Kürtçe, Arapça ve Türkçe şarkıları seslendiren mahalli sanatçı Züleyha'nın konserini dinledi.

Spor salonundan çıkan Kılıçdaroğlu, Meydanbaşı ÇATOM bünyesinde çalışan kadınları ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik etti. Burada bakır işlemeciliğini öğrenen kadınlarla bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu kendisine hediye edilen Şahmaran motifli bakır işlemeli tepsisini aldı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MARDİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 16:54:05
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 02:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit IP: 81.213.129.xxx Tarih : 12.03.2011 10:24:13

 Bana göre SİYASET;evirme-çevirme sanatıdır.siyasetçi;zamana.mekana göre tavır belirleyebilen kişidir.Türkiyedeki siyasetçilerin ortak bir özelliği,ortak bir hareket tarzları vardır.Gideceği yere gitmeden evvel;danışmanlarından söz konusu yer ile ilgili en küçük ayrıntısına kadar,o bölgenin,o şehrin özelliklerini,yaşam tarzlarını,örf-adet gelenek ve göreneklerini,o şehirdeki ileri tanınmiş hatırı sayılı kişilrle ilgili bilgileri,giyim tarzlarına kadar tüm özelliklerini gözden geçirirler.sayın Kılıçdaroğlu;"1:"Faili meçhulleri aydınlatacağız"diyorsunuz.Adaletın el attığı,hesap sorrduğu geçmişi karanlık kişilerin avukatlığını yapan kim?..CHP değilmi?.sayin kılıçdaroğlu;1991-93 döneminde bölgede görv yapan,bölge insanın korkulu ruyası haline gelen,akşam olduğunda "sabahı,günün aydınlığını görebilecekmiyim?"diye korku içersinde yatan,vatandaşa kan kusturan kişiler;o zanla bugün adaletin elinde.sayin kılçdaroğlu;bırakın adalet işini görsün;kimsenin yaptığı kötülüğü yanına kar bırakmasın.GÖLGE ETME, BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!..2:sayın kılıçdaroğlu;sız siayesetçiler:vatandaşı evirip-çevirirsınız.ağzından girip burnundan çıkmaya çalışırsınız.onlar gibi olmaya,onlar gibi giyinmeye,bir yerde şapka,başka bir yerde poşu takarsınız kafanıza.ancak;sayin kılıçdaroğlu;belki gözünüzden kaçan bir husus vardır.hani tarihi bir flim çekilirde;sette atlar,tarihi figürlerle ellerinde kılıçlarla dövüşen kişiler vardır.Diğer yanda,settin bir köşesindede elektrik direkleri ile sokak lambaları görülür.işte ona benzer bir şey.bana bunu hatırlattı.yoksa yaniliyormuyum?