5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Obama'dan anlamlı davet

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi Başkanı Hasan Anuk, Türkiye'ye gelen ABD Devlet Başkanı Barack Hüseyin Obama ile görüşme daveti aldı.

ABD Adana Başkonsolosluğu tarafından özel davet alan Anuk, Obama'ya Sakatlar Derneği'nde yapılan telkari gümüş bir ayyıldız ve eşine ise bir gümüş broş hediye edecek.

Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Barack H. Obama, görüşme listesine Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk'u da ekledi. ABD Adana Başkonsolosluğu'ndan özel davet aldığını söyleyen Anuk, Obama ve eşine engellilerin yaptığı bir telkari gümüş broş ile ayyıldız rozet hediye edeceğini belirtti. ABD Başkonsolosluğu tarafından uçak bileti alınan Anuk, Ankara'ya gitti.

Anuk, "ABD Adana Başkonsolosluğu'ndan beni aradılar. Obama ile görüştürüleceğimi söylediler. Uçak biletimi de gönderdiler. Çok heyecanlandım. Birçok kişi Obama ile görüşmek isterken, benim davet edilmem tarif edilmez bir duygu. Bu daveti engellilere verilen önemin bir göstergesi olarak görüyorum. ABD Adana Başkonsolosluğu aracılığıyla birçok engelli üyemize tekerlekli sandalye temin edildi. Her zaman desteklerini gördük. Davet edilmemin nedenini bilmiyorum. Ama çok mutluyum, engeli arkadaşlarım adına mutluyum. Obama'ya gümüş atölyesinde engelli arkadaşlarımın yaptığı ayyıldız rozet, eşine de telkari gümüş broş hediye edeceğim" dedi.

Mardin Havaalanı'ndan uçakla Ankara'ya giden Sakatlar Derneği Şube Başkanı Anuk, Obama'nın kendisiyle hangi konuda görüşmek istediğini merak ettiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 12:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?