5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrenciler TBMM'yi ziyaret etti

Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu öğrencileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret ederek Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştü.

Mardin Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) arasında imzalanan protokol gereği, 270 öğrenci Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 'Milli ve Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi' amacıyla düzenlenen 5 günlük turistik gezide TBBM'yi ziyaret etti. Öğrenciler, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştü.

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu öğrencilerini Ankara'da ağırladı. SODES projesi kapsamında Çanakkale'ye gidecek olan öğrenciler Milletvekili Şahkulubey tarafından TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştürüldü. Sabah erken saatlerde Anıtkabir'i ziyaret eden 270 öğrencilik grup, Milletvekili Şahkulubey eşliğinde Meclis Başkanı Toptan'ı ziyaret etti. Ziyarette Mardin
Milletvekili Halit Demir de hazır bulundu.
 
Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Öğrenci Meclis Başkanı kendini tanıtarak Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan okulları için projeksiyon cihazı, akıllı tahta ve bilgisayar taleplerinde bulundu. TBMM Başkanı Toptan, Öğrenci Meclisi Başkanı olan öğrenciden desteğini esirgemedi ve okul için gerekli donanımın sağlanacağı sözünü verdi. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Halit Demir eşliğinde kabul edilen öğrenciler Bakan Çelik'ten de bazı ihtiyaçları için söz aldı. Genel Kurul Salonu'nda Meclis'in işleyişi ile ilgili bilgi alan çocuklar Milletvekilleriyle toplu fotoğraf çekiminin ardından Çanakkale'ye uğurlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?