5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrenciler turistik gezide

Mardin Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) arasında imzalanan protokol gereği 270 öğrenci SODES kapsamında 'Milli ve Manevi Değerlerin Güçlendirilmesi' amacıyla 5 günlük turistik geziye çıktı.

Mardin'de 270 ilköğretim öğrencisi, Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu yönetiminin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırladığı çalışmanın kabul edilmesiyle 5 günlük geziye çıktı. Okul Müdürü Doğan Çağlar, hazırlanan proje kapsamında öğrencilere Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir'in gezdirileceğini söyledi. 160 bin liralık proje ile seyahat imkanı olmayan 270 öğrenci Çanakkale Şehitliği, Ankara'da Anıtkabir, Bursa ve Konya illerini gezecek. Sakarya Aycan Çaltekin İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Çağlar, Çanakkale'de sergilenen kahramanlıkların kalıntılarının ve şehitliğin herkes tarafından görülmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin Konya ve Bursa illerini de gezeceğini ifade eden Çağlar, "Okul yönetimimiz tarafından Sosyal Destek Projesi kapsamında hazırlanan öğrencilere gezi projesi kabul görünce, il merkezinde bulunan ilköğretim okullarından gezi imkanı bulunmayan öğrenciler tespit edildi. 270 öğrenci okulumuz rehber öğretmeni Rıfat Serdaroğlu başkanlığında Çanakkale Şehitliği'ni, Ankara'da Anıtkabir'i Bursa ve Konya illerinde 5 günlük gezi yapacaklar" dedi.

Otobüslerle yola çıkan öğrencileri Mardin Vali yardımcısı Yavuz Selim Süzer, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve öğrenci velileri Hükümet Konağı önünden uğurladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:30:26
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 15:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?