3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Öğrencilerden Ata'yı anma programı

Mardin'de Noter Cevdet İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler, Atatürk'ü ölümünün 68. yıl dönümünde düzenledikleri programla andı. 

Erdoba Butik Oteli'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ve çok sayıda veli katıldı. Organize ettiği programın açılış konuşmasını yapan öğretmen Şenay Tahınç, toplanmalarındaki amacın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 68. yıldönümünde anmak olduğunu belirterek, günün anlam ve önemini anlattı. Programda öğrenciler tarafından sahnelenen "Atatürk'ün Hayatı" konulu tiyatro, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. 

Tiyatro oyununda Atatürk rolünü oynayan Süleyman Kurt'un ailesi Muazzez ve Hüseyin Kurtay ise, çocuklarını Büyük Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri çerçevesinde eğiten sınıf öğretmenine teşekkür ederek, öğretmen ve öğrencilerin sergilediği bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, Atatürk'ün askeri kişiliği ve Kurtuluş Savaşı, dünya liderleri ve basının Atatürk hakkındaki düşünceleri anlatıldı ve Atatürk'ün sevdiği, marş, şarkı ve türküleri seslendirildi. 

Herkes tarafından büyük alkış alan anma programını düzenleyen sınıf öğretmeni Tahınç'a teşekkür eden okul müdürü Şeyhmus Sümer ise, eğitimde başarının unsurlarının öğrenci, fiziki mekan, müfredat ve içerik ile öğretmenler olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf berk demirkesen IP: 81.213.234.xxx Tarih : 27.01.2009 19:25:37

bende o anma törenin de vardım şenay tahınçın öğrencisiyim bizim öğretmenimiz çok başarılı bir öğretmendir onun üstüne yoktur