5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrencilerden kitap okuma kampanyası

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) öğrenim gören öğrenciler, tatil yapmak yerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kütüphanesi olmayan okullar için "Kitap Toplama" kampanyası başlattı.


YTÜ'de okuyan Güneydoğulu öğrencilerin başlattığı 'Kitap Toplama' kampanyası hakkında bilgi veren Şırnaklı Bilgisayar Teknolojisi Bölümü öğrencilerden Şeyhmus Vural, yıl sonu sınavlarının bitmesiyle birlikte kütüphanesi olmayan okullardan mezun olan üniversite öğrencileriyle birlikte bu okullar için kitap toplamaya karar verdiklerini söyledi. Üniversite kampüsü içinde ve İstanbul'un değişik yerlerinde açtıkları stantlarda "Gelin bu yağmurda kitapsız okullarımıza bir damla da siz olun" çağrısında bulunan Vural, kampanyaya herkesin destek vermesini istedi.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden aldıkları bilgilere göre, halen binlerce okulun kütüphanesinin olmadığını belirten Vural, kitap bağışının önemli olduğunu belirterek bağış yapmak isteyenlerin kampüs içindeki stantlarla birlikte 0543 312 58 35 ve 0 544 434 84 40 telefonlarıyla irtibat kurabileceklerini belirtti. Üç günde topladıkları kitapları Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'na göndermek için kargo ücretini ödemekte zorluk çektiklerini anlatan Vural, topladıkları ilk kitapları İstanbul Elektik Mühendisleri Odası'nın desteğiyle gönderebildiklerini belirtti.


Türkiye'de ortalama 130 insana bir kitap düştüğüne dikkat çeken Vural, kampanyada Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü yayınlarla gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları topladıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?