5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrencilere göz taraması

MİDYAT TA ÖĞRENCİLERE GÖZ TARAMASI

Mardin'in Midyat ilçesinde öğrenim gören öğrenciler göz taramasından geçiriliyor.

Mardin Valiliği ile Türkiye Optik ve Optimetri Derneği Mardin Şubesi tarafından Mardin ve ilçelerinde göz taraması çalışması başlatılmasının ardından Midyat'ta da öğrenciler göz taramasından geçiriliyorlar. Midyat'ta rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri tarafından merkez, belde ve köylerdeki 93 ilköğretim okulu ve anaokulunda 21 bin 825 öğrencinin göz taramasından geçirilmesine başlandı. Yapılan göz taramasında 2 bin 286 öğrencide göz sorunu olduğu tespit edildi.

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde mobil göz sağlığı tarama aracında, öğrenciler 4 uzman ve 4 göz teknisyeni tarafından taramadan gerçekleştirildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mete, mobil araç ve doktorların öğrencilerin ayağına kadar gelip onları muayene etmesini, öğrenciler açısından faydalı olduğunu belirterek, başta Valilik, Kaymakamlık, sağlık ekibine, dernek üyelerine ve emeği geçn herkese teşekkür etti. Türkiye Optik ve Optimetri Derneği Mardin Şubesi Başkan Şeyhmus Bağış ise, "Mardin ve ilçelerinde bulunan bütün ilköğretim okullarından 190 bin 200 öğrencide göz taraması gerçekleştireceğiz. İmkanları olmayan öğrencilerimizin gözle ilgili sorunlarını gidermek ve daha sağlıklı eğitim almalarına destek olacağımızdan dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bağış ayrıca Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya ve Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu'ya öğrencilerin ulaşımı konusunda vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.

MİDYAT TA ÖĞRENCİLERE GÖZ TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:20:00
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?