5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrencilerin seçim heyecanı

Mardin'de yeni açılan TOKİ İlköğretim Okulu'nda seçim heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz hafta sınıflarda yapılan seçimlerle sınıf başkanlarının seçilmesinin ardından yapılan genel seçimle Okul Meclisi Başkanı seçildi.

Mardin İl Seçim Kurulu'ndan alınan seçim evrakları, oy pusulaları, evet mühürleri ve seçim sandıklarının kullanıldığı seçimde hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin seçim heyecanını yaşadı. 8. sınıf öğrencilerinden Mine Kılıç ile Selen İldoğan'ın aday olduğu Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri, bir hafta devam eden propaganda döneminin ardından yapıldı. Propaganda dönemi boyunca okul panolarına afişler asan, broşürler dağıtan ve sınıf sınıf dolaşan adaylar kendilerinden ve projelerini anlatarak oy istediler. Saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 14.00'te bitti. Öğrencilerin bu seçim heyecanına okulda görev yapan bütün sınıf ve branş öğretmenleri de oy kullanarak katıldı.

Mardin TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Murat Bağış, gerek sınıf başkanı seçimlerini gerek okul meclisi başkanı seçimini gerçeğini aratmayan bir atmosferde yaptıklarını ifade ederek, "Amacımız okulda demokratik bir hava oluşturmak, öğrencileri sosyalleştirmek, onlarda seçme ve seçilme bilincini geliştirmektir. Aynı şekilde yerel ve genel seçimlerde büyüklerin yaşadığı duygu ve heyecanı kendi öğrencilerimize de yaşatmak istedik. Dileğimiz okulumuzu her alanda ve etkinlikte örnek bir okul haline getirmektir" dedi.

Başa baş bir mücadelenin yaşandığı seçimde Mine Kılıç az bir farkla seçimi kazanıp Okul Meclisi başkanı oldu. Sonucun açıklanmasıyla iki aday el ele tutuşarak birbirlerini tebrik ettiler ve beraber çalışma sözü verdiler. Başkanlığa seçilen Mine Kılıç, okullarının fiziki olarak çok güzel olmasıyla beraber başta temizlik elemanları, bilgisayar sınıfı ve kütüphane olmak üzere birçok eksiği bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Okul müdürümüzle beraber okulumuzun her eksiğini tamamlamak için çalışacağım ve öğrencileri en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğim. İnşallah yakın zamanda her sınıfa bilgisayar temin edip teknolojiyi en iyi takip eden okul olacağız. Ayrıca sayın valimizi, belediye başkanımızı, milli eğitim müdürümüzü ve öğrenci ailelerini ziyaret edip okulumuzun eksiklerinin giderilmesini isteyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?