5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğrencilerin yeşil coşkusu

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki TOKİ İlköğretim Okulu'nda sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları panayır havasında geçti.

Eğitim-öğretime yeni başlayan Kızıltepe TOKİ İlköğretim Okulu'nda ağaçlandırma çalışmaları bir bayram havasında gerçekleşti. İl Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden temin edilen yüzlerce fidan bir panayır havasında gerçekleşen ağaç dikme töreniyle toprakla buluştu.

İlçenin en çevreci okulu olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü M. Nur Akkurt, küresel ısınmanın gün geçtikçe etkisini hissettirmeye başladığını belirterek, "Okulumuz yeni, öğrencilerimiz bu okulun ilk
öğrencileri. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımıza çevreye karşı duyarlılıklarını arttırmak ve ağaç sevgisini aşılamak için okulumuzda fidan dikme töreni gerçekleştirdik. Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden temin ettiğimiz çeşitli türlere ait yüzlerce fidanı bir bayram havasında toprakla buluşturduk. Öğrencilerimizin kullanım alanı dışında kalan bahçemizin önemli bir bölümünü ise çimlendirdik. İnanıyorum ki, TOKİ İlköğretim Okulumuz kısa süre içerisinde; gerek eğitim kalitesindeki başarıları, gerek elde edeceği sportif başarılar gerekse de yetiştireceği çevreye duyarlı gençlerin üreticiliğiyle adından sıkça söz ettirmeyi başaracaktır" şeklinde konuştu.

Bir panayır havasında öğretmenleriyle birlikte ağaç diken minik öğrencilerin yaşadığı heyecanı veliler de paylaşırken, diktikleri fidanları sulayan öğrenciler, daha sonra öğretmeleriyle birlikte halay çekerek yaşadıkları mutluluğu koro halinde söyledikleri şarkılarla dile getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?