5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğretmen Evi'nde çevre semineri

Mardin'de Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Erozyon ve Çevre' konulu seminere 148 öğretmen ve çevre gönüllüsü katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı Uzmanı Saliha Eker, doğal dengenin korunması ile küresel ısınmanın önüne geçilebileceğini belirterek, seminere katılanları, kendi alanlarında uzman eğitimcilerin 3 gün süre ile erozyon ve çevre konusunda bilgilendirileceklerini söyledi.

Eker, "Gelecek nesillere yaşanır ve sağlık bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. TEMA Vakfı işbirliğiyle çevre gönüllüleri ve çocuklarla iç içe olan öğretmenleri hedef kitle olarak seçtik.

Duyarlı her vatandaşın çevresini koruması ve yeşillendirmesi gerekir. Seminerde eğitilen öğretmen ve çevre gönüllülerinin birer rehber olarak erozyon ve çevre konusunda çevrelerindeki kişileri eğitmelerini bekliyoruz" dedi.

Öğretmen Evi'nde düzenlenen seminerde, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Eğitim Bölümü Başkanı Celal Ergün, 'Çevre ve doğa üzerindeki baskı, Erozyonun çevreye verdiği zararlar ve alınabilecek önlemler, Küresel ısınma ve küresel iklim' konularında katılımcıları bilgilendirdi. Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın ise, 'Mera bitki ve erozyon, Ekosistemin korunması, Organik tarım ve doğal varlıkların korunması' projesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?