5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Öğretmenevi'nde neler oluyor?

Mardin Öğretmenevi Müdürlüğü görevini 2 yıldır vekaleten başarılı bir şekilde yürüten M.Sait Kerimoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı asaleten atama kararnamesine rağmen göreve başlatılmıyor.

Hakkında açılan soruşturma bahane edilerek görev süresi uzatılmayan, asaleten atama kararnamesi Bakanlık tarafından imzalandığı halde dosyası Valilikte bekletilen M.Sait Kerimoğlu'nu bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla yakından tanıyan kamuoyu, bu yapılanlara bir anlam veremiyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Öğretmenevi personeli "Müdürümüze komplo kuruldu. Görev yerini değiştirdiği bir personelimize isimsiz bir dilekçeyle şikayet ettirip haksız yere müdürümüzü cezalandırmaya çalışıyorlar."dedi.

Öğretmenevi’ne yakın kaynaklara dayanarak edilen bilgilere göre Öğretmenevi’ni istedikleri gibi kullanmak isteyen kimi yetkililere müsaade edilmediği için Kerimoğlu’nun görevden uzaklaştırıldığı iddia ediliyor.

Göreve geldiği günden beri Öğretmenevi’nin tüm borçlarını sıfırlayan, Öğretmenevi’nin çehresini değiştirip imajını yenileyen Kerimoğlu'nun, kim veya kimler tarafından görevden alınmaya çalışıldığı Mardin’de merak konusu oldu.

Konuyla ilgili düşüncelerini almak istediğimiz M.Sait Kerimoğlu: "Şu an için konuşmak istemiyorum. Soruşturmanın bitmesini ve soruşturma sonucunda çıkacak kararı bekliyorum. Benim nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor. Kimler beni oradan uzaklaştırmaya çalışıyor, biliyorum. Zamanı geldiğinde her şeyi açıklayacağım." dedi.
 

mardinimiz.com
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:54:55
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 13:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
münir kaya IP: 85.106.228.xxx Tarih : 8.06.2009 21:48:36

Sayın Öğretmenevi Müdürümüze geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Müdürümüz gerçekten çalışkan ve başarılı bir insan.Kısa bir süre içinde çok ama çok olumsuz bir imaja sahip öğretmenevimizi kaliteli ve saygın bir kurum haline getirdi.Bildiğim kadarıyla esas projelerini bu yıl gerçekleştirmeye çalışıyordu.Otel kısmı tamamen yenilenmiş diye duydum.Bu olayın olması bizi çok üzdü.Kimler ne istiyor anlamadım.Dürüstlüğünden asla ve asla şüphe etmediğimiz böyle bir idarecinin ödüllendirileceği yerde bu şekilde harcanmaya çalışılması hiç şı ve doğru bir tavır değil.Göreve yeni başlayan Sayın Valimizin bu olaya el koymasını dilerim.Hocama en derin sevgi ve saygılarımla...