7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Öğretmenlere kuş gribi semineri

Kızıltepe İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Abdurrahman Çiçek ve Dr. Yusuf Güneş Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenledikleri bir seminer ile öğretmenlere 'Kuş gribi' hakkında bilgi verdi.

Kuş gribine neden olan virüsün tanımlanmasından, ortaya çıkış koşullarına kadar bilgi veren Veteriner Çiçek, kuş gribinden korunma yolları hakkında da aydınlatıcı bilgiler sundu. Kuş gribinin dünyada ilk defa Çin'de Türkiye'de ise ilk defa Balıkesir'de görüldüğünü ve göçmen kuşlarla taşındığını vurgulayan Çiçek, virüsün kendisini sürekli yenileyebilen özelliğe sahip olduğu için henüz aşısının bulunamadığını kaydetti.

Çeşitli hedef kitlelere kuş gribi hakkında bilgiler verdiğini belirten Çiçek, son olarak hedef kitlenin öğretmenler olmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Konuyu eğitimci arkadaşlar paylaşmaktan sevinç duyuyorum. Çok rahat konuşabiliyorum zira karşımızda öğretmenler var ve buraya gelmeden önce konuyla ilgili bilgi sahibi olduklarından eminim. Sizler de kuş gribini öğrencilerinize rahat aktarabilirsiniz" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Dr. Yusuf Güneş ise sağlıklı gıda konusunda bilgi verirken kendilerini yetiştiren eğitimcileri bilgilendirdikleri için heyecan duyduklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 15:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?