7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Öğretmenlere terör semineri

Mardin'in Midyat ilçesinde öğretmenlere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından terör konusunda seminer verildi. Öğretmenler seminere yoğun ilgi gösterdi.

Midyat'ta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, öğretmenlere yönelik olarak 'Bölücü ve İrticai Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı' semineri verdi. Borsa İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda verilen seminer 3 gün sürdü. Midyat Merkez, belde ve köylerinde görev yapan öğretmeler verilen seminere büyük ilgi gösterdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Ali Fuat Yazlık ve Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Ozan Kaleli tarafından verilen seminerde; bölücü ve irticai faaliyetlerde bulunan terör örgütlerinin çeşitliliği, eylem planları, eleman kazanma taktikleri, faaliyet alanları hakkında bilgiler verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Yazlık, seminerde şunları ifade etti: "Şu an terör örgütleri birlik ve beraberliğe hücum ediyor. Hücum o noktaya ise bizim en çok önem vermemiz gereken de orasıdır. O yüzden birlik ve beraberlik çok önemli. Eğitimde ter dökülmezse, terörle mücadelede çok kan dökülür. Eğitimde ter dökülmesi konusunda, eğitime, eğitimcilere, okullara ve öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor. Terörle mücadelede onların yapacağı çalışma, askerin daha az çalışması demek. Yani onlar bu işe önem verirse, asker-polis, devlet ile koruma azalacaktır."
Terörle etkin mücadele için verilen seminer sonunda öğretmeler, polislere çeşitli sorular yöneltirken öğretmelerin seminere olan ilgisi emniyet yetkililerini memnun etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 16:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baki baykal IP: 88.246.31.xxx Tarih : 26.08.2008 03:11:49

merhaba. çok sevdiğim bir kardeşimle ilgili gazetenizde haber okudum ozan kendisnine ulaşabilme imkannız varsa adresimi ilerseniz sevinirim  Bırsa/gemlik den abis dersiniz sevgiyle kalın.