8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Okul basıp öğretmenleri dövdüler

MARDİN’in Midyat İlçesi’de Cumhuriyet ilköğretim Okulu’nu bir arkadaşı ile basan öğrenci velisi, tartıştığı öğretmenleri döverek hastanelik etti. Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 öğretmen tedavilerinin ardından taburcu edilirken, polis tarafından gözaltına alınan saldırganlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Midyat Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 2 öğretmenin dövülmesi ile sonuçlanan olay, 3 gün önce 5’inci sınıfta öğrenim gören kız öğrenci N. ve kardeşi R. A.'nın aynı okulun öğrencisi O. T. ile kavga etmesi ile başladı. N. A. kavgadan sonra eve giderek, amcası A. A.’ya kavgada sınıf öğretmeni A. P.'nin taraf tuttuğunu ve kardeşi ile kavga eden O. T.’ye kızmadığını söyledi. Okula yakın bir fırında çalışan A. A. , yanına arkadaşı V. K.'yi de alarak dün okulu bastı. Sınıfta dersyapan öğretmen A. P.’yi dışarı çağıran A. ve K., okulun bahçesinde öğretmen P.'yi tartaklamaya başladı.

NÖBETÇİ ÖĞRETMENİ DE DÖVDÜLER
Olayı görerek müdahale etmek isteyen nöbetçi öğretmen A. A. da gençler tarafından dövüldü. Kargaşa ve bağrışmalar üzerine olayı duyan yöneticiler ve öğretmenlerin durumu polise bildirmesiyle, A. ve K. gözaltına alındı. İfadeleri alınan saldırganlar daha sonra serbest bırakılırken, dayak yiyen iki öğretmen Midyat Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildikten sonra görevlerinin başına döndü.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN TEPKİ
Olay üzerine Eğitim Bir-Sen ve Eğitim-Sen Midyat temsilcilikleri kalabalık bir öğretmen grubuyla ortak basın açıklaması yaparak meslektaşlarına yönelik çirkin saldırıyı kınadı. Eğitim Bir-Sen Başkanı Zekeriya Atilla ve Eğitim-Sen Başkanı Şahin Koluman yaptıkları ortak basın açıklamasında şöyle dedi:
“Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğretmenlere yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu ve benzeri olaylar son zamanlarda artmıştır. Bizler biliyoruz ki, ülkemizin çağdaşlaşması ve ilerlemesi ancak ve ancak eğitimle olur. Tabi eğitim de öğretmensiz olamaz. Bu nedenle öğretmenlere yapılan hertürlü saldırıyı kınıyoruz ve öğretmenlerin hak ettiği saygınlığı tekrar kazanması için gereken bütün yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?