7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Okul masrafları için çalışıyorlar

Kızıltepe ilçesinde okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte sokaklar, seyyar satıcılık yapan çocuklarla dolup taştı.

Okul masraflarını çıkarmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak için tatlı, çekirdek ve kağıt mendil satıp, tartıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuklar yaz tatilini çalışarak geçiriyor.

Yaşıtları yaz tatilinin keyfini çıkarırken, Kızıltepe'de yüzlerce çocuk para kazanma mücadelesi veriyor. Tespih, anahtarlık, kolye, tırnak makası ve benzer ürünleri satarak okul masraflarını çıkarmaya çalışan ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Murat Yavuz(12) aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirterek, "Elinde bir askıya tespih, künye, cevşen ve benzeri malzemeler asarak dolaşıyorum ve bu sattığım malzemelerle aileme katkıda bulunuyorum. Ürünlerin fiyatı her kesime uygun, ne alırsan 1 YTL'den satıyoruz.

Sabah erken saatlerde kalkıp akşam geç saatlere kadar çarşıda gezerek satıyorum. Günde ortalama 5 YTL kazanıyorum. Bu parayla okul masraflarımı çıkarıp aileme yardımcı oluyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 12:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahoni IP: 88.232.85.xxx Tarih : 30.06.2008 20:54:16

sabah erken saatlerde sıcak tatlı sonra yaz ise dondurma satmaya ordan akşam saatlerinde malum caresizlik parkında ayakkabı boyuyalım mı abi güzel olmazsa para verme abi ağizları işte bir g.doğu gerceği sayın başbakanım en az 3 çocuk demekle olmuyor gercekten anne babalar o zavallı küçücük emek işçilerinin eve getirdiği 3 kuruşa muhtaçlar