8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Okul müdürleri biraraya geldi

Mardin il merkezi ve bağlı köylerde bulunan okulların müdürleri Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Ateş başkanlığında Öğretmen Evi toplantı salonunda bir araya geldi.

Mardin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Ateş, okullarda ikinci eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul müdürleri ile yaptıkları toplantıda, okullardaki eksikliklerin giderilmesi, eğitimde başarının yakalanması için alınması gereken önlemleri masaya yatırdıklarını söyledi. Yarıyıl tatilinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan 'En fazla kitap okuyan öğrenciye ödül' uygulamasında dereceye girecek öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini söyleyen Ateş, öncelikle
öğretmenlerin okuma alışkanlıklarını geliştirerek öğrencilere örnek olmaları gerektiğini söyledi.

Ateş, "İlimiz sınırları içinde bulunan okulların müdürleriyle ile toplantı yaparak, eğitim seviyesini yükseltmek için neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. İlk toplantımızı okullar açılmadan önce yapmıştık. Şimdi de toplantıda aldığımız kararlar sonucunda kaydedilen gelişmeleri tartışmak üzere bir araya geldik. Temel hedefimiz ilimizde eğitim seviyesini yükseltmektir. Bunun için
öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerinin fedakarlık yapması gerekiyor. Öğretmenlerimizin, öğrencilerinde tespit ettikleri bilgi eksikliğini gidermeleri için tatil günlerinde ve ders saatleri dışında belirlenecek zamanlarda ücretsiz gönüllülük esasına dayalı kurslar vermelerini bekliyoruz. Bu konuda öğretmenlerimizin duyarlı olacaklarına inanıyoruz" dedi.

İldeki okulların bahçe düzenlemelerinin yapılarak ağaçlandırma çalışmalarına gerekli önemin verilmesini isteyen Ateş, "Müdürlerimizin, eğitim yöneticileri olarak ilimizdeki başarının mimarı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarında okullarımızın ön plana çıkması gerekiyor. Çünkü okul her anlamda halkın örnek olarak gördüğü bir kurumdur. Öğretmenlerimizin yeşil bir Mardin oluşmasına okullarını ağaçlandırarak katkı yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 17:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah cotuk IP: 88.241.71.xxx Tarih : 25.02.2008 13:02:06

Sayın müdürümüz yaptığınız çalışma çok önemli. Tabi nasıl iyi bir eğitim vermeliyiz diyorsunuz bunu köylere gidip görmek lazım. Örnek olarak oturduğum köyden bahsediyim. Bizim köydeki eğitim ve öğretim yok diyebiliriz. Sebebi öğretmenlerimizden kaynaklanıyor, çünkü kızıltepe'den köye geliyorlar ve ders bitsede kızılteye gitsek diyorlar. Normal koşullarda her ders arası yani tenefüslerin 5 dk'dır sadece sabah okula gidenlere ikinci dersleri 10 dk'dır bildiğim kadarıyla. Ama bizim köyün okulunda öğrenciler maç yapıyorlar öyle birşey olurmu (maçları 1 saat sürüyor)? Çözümü aramak iyi önce okullara gözetmenler gönderilmeli kimse bilmemeli ve daha sonra da müfettişlerimiz çocuklara soru sorsunlar cevap almadığı zaman öğretmenlere gereken başarı notu verip değerlendirilirse eğitim ve öğretimin kalitesi artar. Teşekkürlerimi sunarım sayın TURAN ATEŞ'e.