5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Okul zili hüzünlü çaldı

Katliamın yaşandığı Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde 2009-2010 eğitim ve öğretim sezonu başladı.

Sabah saatlerinden itibaren okula gelen öğrenciler çok özledikleri öğretmenleri Sadık Akbulut'un boynuna sarıldılar. Öğretmenlerini ve okullarını özleyen Bilge köyü öğrencileri okumak istediklerini söylediler.

Saldırıda anne va babasını kaybeden 10 yaşındaki Mine Çelebi, okula başlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybeden anne ve babasını çok özlediğini söyledi. İstanbul Darulşafaka Okulu'ndan gelen Remziye Çelebi ise, okuyup hakim olmak istediğini anlattı.

Çelebi, "Anne ve babamı katledenlere hakket ettikleri cezayı vermek için okuyup çalışacağım. Okulumu arkadaşlarımı ve öğretmenimi özlediğim için buraya okula geldim" dedi.

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi ise, "Medya bizi unutmasın" isteğinde bulundu. Saldırıda yetim kalan 62 çocuğa hem anne hem baba olan Muhtar Abdurrahman Çelebi, özellikle medyanın Münevver Karabulut olayında duyduğu hassasiyeti Bilge köyünde de göstermesini istedi. Öğrencilerle birlikte okula gelen Çelebi, "Okulların başlaması ile birlikte öğrencilerimiz yeniden eğitime başladı. Anne ve babasız bir şekilde okula geldi. Onları yanlız bırakmamak için onlarla birlikte geldim" diye konuştu.

Bilge köyünde hayatın normale döndüğünü belirten Bilge Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Sadık Akbulut ise, "2009-2010 eğitim ve öğretim sezonuna 20 öğrenci ile başladık. Çocuklarımızın kitaplarını dağıttık. Onları artık eğitime hazır hale getirmek için bugünden itibaren ders başı yaptık" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?